דילוג לתוכן

למה אני בוכה בזמן או אחרי סקס? מה זה אומר עלי?

למה אני בוכה בזמן או אחרי סקס? מה זה אומר עלי?

החוויה של בכי בזמן או אחרי סקס עשויה להפתיע, לבלבל או אפילו לעורר תחושת אשמה או דאגה. אבל מה אם נאמר שדווקא הדמעות האלו הן שער לתוך עומק רגשי עמוק יותר, ביטוי לריפוי, ולפעמים גם אינדיקציה לשינוי פנימי מבורך?

אני כותב את המאמר הזה לא רק מתוך ידע מקצועי, אלא מתוך ליווי של עשרות גברים ונשים, זוגות ויחידים, שחוו תהליכים עמוקים של ריפוי רגשי ומיני. הדמעות, פעמים רבות, הן סימן שהגוף, הלב והנשמה סוף סוף מרגישים בטוחים מספיק כדי לשחרר.

בכי איננו תופעת לוואי – הוא תופעה אנושית טבעית

כולנו בוכים. אבל ההקשר שבו הדמעות מופיעות משנה את האופן שבו אנחנו מפרשים אותן. כשבכי מגיע במהלך או אחרי מפגש מיני, הוא עשוי לשקף אחד או יותר מהמרכיבים הבאים:

  • שחרור רגשי עמוק
  • ריפוי של זיכרונות או כאב ישן
  • הצפה של אהבה, קרבה, רוך או חמלה
  • תחושת אובדן, בדידות, או געגוע שלא קיבלו ביטוי קודם
  • תגובה לטראומה – מודעת או לא מודעת

במובן הזה, הבכי איננו "בעיה". הוא תוצאה של פתיחה, של נגיעה במקום פנימי, של מפגש עם עצמנו או עם האחר באופן עמוק ונטול מגננות.

מה עומד מאחורי הדמעות? האפשרויות השכיחות

רגש שמבקש מקום

החיים שלנו מלאים ברגשות שלא תמיד קיבלו ביטוי – כאב, פחד, אשמה, חרטה, אבל גם אהבה, שמחה ותקווה. הסקס, כשהוא נעשה מתוך הקשבה, נוכחות ופתיחות, עשוי להיות הפתח שבו הרגש משתחרר.

טראומה מינית או רגשית מוקדמת

במקרים רבים, דמעות בזמן או אחרי סקס יכולות להיות תוצאה של גירוי של זיכרון ישן – לא בהכרח מודע. לעיתים הגוף "זוכר" מה שהמיינד שכח. מדובר לא רק בטראומה מינית ישירה, אלא גם בחוויות של דחייה, ניתוק, חוסר מגע, השפלה או בושה מהעבר.

אינטימיות שמעוררת חרדה

ישנם אנשים שמתקשים לשהות באינטימיות עמוקה. דווקא הקרבה, הרוך, האהבה – כל אלה יכולים לעורר חרדה, כי הם מביאים איתם תחושת חשיפה ופגיעות. הבכי במקרים כאלה אינו רק רגש – הוא מנגנון שחרור.

געגוע וקושי להכיל אהבה

לא מעט אנשים חווים בכי מתוך געגוע – למה שלא היה, למה שאבד, או למה שקיים אך קשה להכילו. לפעמים המפגש עם אהבה, מגע או קבלה אמיתית מציף את הפער בין מה שהלב כמה לו למה שהוא התרגל לקבל.

איך נכון להתייחס לדמעות?

הדבר החשוב ביותר הוא לא להיבהל. בכי הוא ביטוי עמוק של אמת. במקום לשאול "מה לא בסדר בי?", כדאי לשאול: "מה נגע בי כל כך עמוק?". הבכי מזמין הקשבה, חמלה, ולא שיפוט.

אם אתם עם פרטנר – שתפו. היו כנים. אתם לא חייבים להסביר, רק לאפשר לעצמכם להיות נראים. לרוב, הרגעים האלה דווקא מעמיקים את הקשר ולא מחלישים אותו.

האם זה דורש טיפול או התערבות?

לא בהכרח. אם הבכי הוא נקודתי, מגיע עם תחושת שחרור או הקלה – אין צורך לחשוש. אבל אם הוא מלווה בתחושות קשות במיוחד, בהימנעות ממין או באובדן שליטה – ייתכן שכדאי לפנות לתמיכה מקצועית.

טיפול מיני מכיל ולא שיפוטי יכול להיות כלי עוצמתי להחזיר ביטחון וחיבור לעצמנו. במקרים מסוימים, תהליכים גופניים כמו נשימה מעגלית, עבודת טראומה עדינה, או טנטרה טיפולית – יכולים לעזור עוד יותר.

לסיכום: בכי הוא שער, לא סימן לחולשה

אם מצאת את עצמך בוכה בזמן סקס או אחריו – דע שזה לא נדיר, לא חריג ולא בהכרח סימן לבעיה. אולי זו דווקא הזדמנות. הזמנה עדינה לפגוש את עצמך עוד קצת, עם פחות מגננות ויותר אהבה.

הדמעות לא מפריעות לאהבה – הן עדות לכך שהיא מתרחשת באמת.

מאמרים נוספים באותו נושא

איך לעשות סקס טוב
זכריות חדשה

איך לעשות סקס טוב

שאלה שהרבה גברים (וגם נשים) שואלים את עצמםזה איך להיות טוב בסקס?איך להרשים כל פרטנרית שאני איתה? גברים שמים על עצמם הרבה לחץ בכל נושא

קרא עוד »